Home

[Hjem]

[Shetlandsponyer]


[Islandsheste]

[Jack Russell]

[Salgsponyer]

[Hestegalleri]

[Fotoserier]

[Om Moseager]

[Om vores ponyer]

[Om vores isheste]

[Om vores hunde]

[Om shetlansponyer]

[Gæstebog]

[Kontakt]

[Links]

 

[foxys.dk]

Skäpperöds Umbriel


Skäpperöds Umbriel

Kåret i 1. kl. i 2006 med pointene 9-9-8-8-8 og beskrivelsen: Særdeles god type med godt udtryk, kraftig bygget med særdeles god overlinie, gode lemmer, korrekt bevægelse (skridt), god shetlandspony bevægelse (trav).

Umbriel måler 100 cm, pibemål 15 cm.

Umbriels far Abbe (Brun, 97 cm, Prem AB, Klass I, født 1977) har adskillige kårede sønner i avlen i Sverige, herunder Skäpperöds Asterix og Skäpperöds Jason samt danske Nicholas Hagenstrup.

Abbe

På hoppesiden er Umbriel efter Skäpperöds Ophelia (diplom), hans mormor er Skäpperöds Elektra (Elit) og mormors mor er Skäpperöds Skrällan (Elit), en meget stærk hoppe linie som Stutteri Skäpperöd har haft mange diplom og Elit afkom efter. Som morfar har Umbriel Roy. v. Bunswaard, som ligeledes er far til et utal af diplomhopper i Sverige.

Vi købte Umbriel i 2003, hvor han var en lille, forvokset "teenager" på 3 år med kæmpe hove, for kort hals og helt super bevægelser. Vi var på besøg på Stutteri Skäpperöd for at se på en sort diplomhoppe, men Umbriel havde et eller andet specielt, som gjorde at vi solgte vores kårede hingst og fik ham med hjem. Han var ellers solgt som køre"vallak", men køber syntes at han var for lille.

Unge Umbriel

Vi gik så og kiggede på ham en hel vinter, hvor han heldigvis blev lidt større og bredere (og kønnere) - og så blev han meldt til kåring i 2004. Her forbløffede han alle ved at blive kåret i 2A med 40 point. og 5 8-taller, samt en super beskrivelse:

Unge Umbriel

Samtidig blev vi rådet til at fremstille ham igen, da der helt klart var mere i ham - et godt råd, viste det sig senere. Umbriel fik et par af vores egne hopper, og så ventede vi ellers til 2006 (hvor han var blevet 6 år) med at vise ham igen. Skæbnen ville, at han i mellemtiden var vokset fra 95 cm som 4-års til hele 100 cm, og derfor kom på standard holdet - det flotteste hold hingste vi nogen siden har set. Alligevel blev han kåret i 1 kl, med beskrivelsen: Særdeles god type med godt udtryk, kraftig bygget med særdeles god overlinie, gode lemmer, korrekt bevægelse (skridt), god shetlandspony bevægelse (trav).

Afkom:
2012 Moseagers Dakota, brun.
2012 Moseagers Darleen, brun.
2007 Moseagers Kyla, sort.
2007 Moseagers Dawn, brun.
2006 Moseagers Magic Moment, rødbroget.
2005 Moseagers Kielan, sort.

Vores hingst modtager hopper i begrænset omfang