Home

[Hjem]

[Shetlandsponyer]

[Hingst]

[Islandsheste]

[Jack Russell]

[Salgsponyer]

[Hestegalleri]

[Fotoserier]

[Om Moseager]

[Om vores ponyer]


[Om vores hunde]

[Om shetlansponyer]

[Gæstebog]

[Kontakt]

[Links]

 

[foxys.dk]

Om vores islandske hesteHlý

(Islandsk : varm om hjertet)
Kommer fra:  Importeret fra Island ca. 1996, købt på Fyn i 1999. Har desværre sommereksem, som holdes væk med dækken og salve.

Temperament og særheder:  Hly er en selvstændig og værdig hoppe, som ikke har det store behov for andres selskab. Man kan dog vinde hendes respekt med en fast og rolig opførsel.

Vilje:  Middel med pil op, passer meget på sin rytter.

Rideegenskaber:  Hly kan være mange forskellige heste, alt efter om rytteren er uøvet eller øvet. Med en uøvet rytter er hun afventende, forsigtig og omsorgsfuld, med den øvede kan hun være ren dynamit. Hly har en stærk trav, men tølter også fint. Hun kræver en meget let (men bestemt) hånd, da hun ellers bliver sur og går imod rytteren. Skal hele tiden overtales til at vente på sin rytter. Kan med noget besvær gå en fin grisepas.

Gangarter:  4½-gænger

Bruges til:  Lars' ridehest

Status i flokken:  Hly er førerhoppe for islænderflokken, holder af at stå for sig selv og skuer ud over de store vidder.

 


Draumur

(Islandsk : Drømmen)
Kommer fra:  Draumur er islandsk født og købt hos Valhalla Riding Tours i 2010.Importeret i 2007, hvorefter han gik stævner og var i træning af flere gange. Sat til salg på Sjælland og flyttet til Jylland fordi han desværre fik sommereksem. Da vi fik ham virkede han træt af forandringer, lidt stiv i nakken og helt uden man. Eksem holdes nede med dækken.

Temperament og særheder:  Draumur er en lidt "gammelklog" og fornuftig vallak, som man ikke kan lære ret meget - men man kan lære meget af ham.

Vilje:  Middel eller mere, ganske op til rytteren. Foretrækker en klar og konsekvent rytter, så er ham glad og tilfreds. Har en vane med at "synge" når han slapper af og arbejder.

Rideegenskaber:  På et kursus kaldte Magnus Magnusson ham den hest, alle burde have som lærehest. Draumur kan man skrue op og ned for, fra terapihest til supertølter.

Gangarter:  5-gænger, men helt adskilte gangarter. Går tølt i alle tempi, også uden tøjlekontakt.

Bruges til:  Helle's ridehest.

Status i flokken:  Draumur er nederst i islænderflokken, bedste ven med Cirkeline og sommetider også Snælda.

 


Snælda

(Islandsk : Ten, garnvinde)
Kommer fra:  Snælda er danskfødt og købt hos Stutteri Pegasus i 2001

Temperament og særheder:  Snælda er en lidt usikker hest, som gerne vil være ven med alle og som let bliver sparket, fordi hun ikke har lært at opfatte, når de andre heste siger "gå væk !". Ellers er hun en hest med et altid venligt og imødekommende udtryk.

Vilje:  Middel, meget samarbejdende, afhænger stærkt af rytterens evner og om hun får ros !

Rideegenskaber:  Snælda er en islandsk udgave af en dressurhest, venter på sin rytter og kan sin grundtræning. Kan blive usikker og tøvende med en urutineret eller ufølsom rytter. Snælda er bedre til versader end til trav, som forsvinder helt, når hun ikke trænes. Har en vidunderlig kort galop og en fin tølt, men kan også finde en helt del "grisepas" frem, hvis hun udsættes for en hård hånd. Meget afhængig af ros og venlighed fra rytteren.

Gangarter:  5-gænger, veksler, så i utrænet form mindste 11 gangarter.

Bruges til:  Helles ridehest

Status i flokken:  Snælda er nummer 2 i islænderflokken.